Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За 18 років в Україні створили печерний капіталізм, – Яценюк

Кандидат у Президенти України Арсеній Яценюк виступає за радикальну зміну системи управління в державі. Про це він заявив в ефірі програми «Шустер Live» на телеканалі «Україна» в п'ятницю, 6 листопада, – прес-служба кандидата в президенти.

 

Політик підкреслив, що в Україні створено «печерний капіталізм». «У нас державна влада перетворилася на велику сім’ю. Хто виграв вибори – затягнули родичів, батьків, братів. Тому збільшилася кількість чиновників і державна влада фактично перетворилася на велику приватну фірму», - зазначив він.

 

Арсеній Яценюк зазначив, що в Україні панує криза цінностей і криза моралі. «Ми вибрали нових богів: у нас людина, яка не має грошей – це не людина. Все купується і продається. Без грошей ти просто не член суспільства. Таку мораль ми зробили і цю мораль ми повинні викорінити», - заявив політик.

 

Кандидат у Президенти України заявив про необхідність радикальної зміни системи управління в державі. «Зараз іде боротьба між персоналіями і гаслами: за все добре проти всього поганого. Іде просто зміна особистостей. Без радикальної зміни системи управління нічого не відбудеться. Без радикальної зміни політичної системи, де членами парламенту будуть не водії, помічники, секретарі, охоронці і спеціалістки широкого профілю, а реальні професійні політики, будуть відкриті списки і відповідальність перед людьми», - підкреслив він.

 

Арсеній Яценюк виступає за побудову «реальної держави, яка здатна взяти на себе функцію забезпечення людині її потреб».

 

«Держава повинна повернутися - не тільки як регулятор, а як безпосередній учасник процесу. Якщо ми кажемо про медицину - хто забезпечить функцію медичного обслуговування людей? Це, звичайно, відповідальність держави. На це вона й потрібна. Тому повинна бути бюджетна медицина, яка передбачає зміну мережі медичних закладів, зміну управління системою охорони здоров’я, зміну системи фінансування. Це є потребою людини», - сказав Арсеній Яценюк.

 

Політик вважає, що ще однією пріоритетною функцією держави є освіта: «Хто повинен займатися освітою українців? Адже в цьому теж полягає державна функція. Це повинна взяти на себе держава».

 

Ще однією безпосередньою функцією держави є забезпечення діяльності правоохоронної системи, забезпечення законності і правопорядку, а також ініціатива у модернізації країни. «В модернізації держава повинна зробити перший крок. Приватний власник не зможе збудувати нові автошляхи, він не зможе збудувати нову залізницю, він не зможе взяти на себе великі енергетичні проекти. Держава повинна зробити перший крок. І вона зобов’язана стимулювати приватну ініціативу», - сказав Арсеній Яценюк.

 

Аби повернути державі її природні функції, на його переконання, необхідна централізація влади. «Перше, що повинен зробити новий Президент, – скорочення видатків на все державне управління і централізація державної влади, бо це пов’язані речі», - підкреслив він.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ