Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

За 2013 рік «Кредобанк» обрали майже 30 тисяч нових клієнтів

За підсумками 2013 року новими клієнтами «Кредобанку» стали 29,3 тис. нових клієнтів – фізичних та юридичних осіб. Загальний приріст клієнтської бази банку за підсумками минулого року склав майже 7%, повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Відповідно до попередніх підсумків діяльності банку, за 2013 рік зростання клієнтської бази було досягнуто перш за все завдяки збільшенню кількості фізичних осіб, зацікавлених у продуктах та послугах «Кредобанку» - кількість роздрібних клієнтів зросла до 415,8 тис. осіб станом на початок 2014 року. За минулий рік новими клієнтами банку також стали майже 2300 українських юридичних осіб та підприємців.

Збільшення кількості роздрібних клієнтів позитивно відобразилось на динаміці портфелю кредитів фізичним особам, який протягом 2013 року зріс на 23,5%, а також на загальному кредитному портфелі, приріст якого за минулий рік склав 11,9%. Нарощення клієнтської бази та обсягу операцій «Кредобанку» призвели до зростання операційного доходу на 17,3% порівняно з минулим роком до 352 млн. грн., а чистого процентного доходу – на 6,9% до 195 млн. грн. 

«Залучення нових клієнтів є підтвердженням високої довіри українців до «Кредобанку» як найбільшого банку Західної України та одночасно як частини потужної європейської фінансової групи PKOBankPolski, – говорить голова правління ПАТ «Кредобанк» Дмитро Крепак. – Зростання масштабів бізнесу банку та його операційних доходів підтверджує правильність обраної банком стратегії, згідно з якою головними пріоритетами банку є обслуговування насамперед роздрібних клієнтів та підприємств малого і середнього бізнесу з особливою увагою до розвитку автокредитування, споживчого кредитування, електронного та карткового бізнесу».

Довідка.

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові в 1990 році, є найбільшим банком Західної України та  найбільшою польською інвестицією у банківську систему України. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%. «Кредобанк» є одним з двох українських банків, чий кредитний рейтинг з 2006 року визначає одне з найстарших рейтингових агентств світу – Standard & Poors. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України, Києві та Автономній Республіці Крим. У 2013 році «Кредобанк» увійшов до ТОП-10 переможців в номінації «Зарплатні проекти» дослідження «50 провідних банків України» газети «КоммерсантЪ», а також до числа 30 найкомфортніших банків України для фізичних осіб за версією журналу «Фокус». У жовтні 2013 р. «Кредобанк» увійшов до ТОП-3 найкращих регіональних банків України за версією тижневика «Контракти», а також до топ-20 найнадійніших банків України в рейтингу журналу «Кореспондент» та до першої двадцятки найелектронніших банків України за версією «Інвестгазети».   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ