Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

2016 року у Львівську область інвестували майже 700 млн грн

У цьому році інвестовано у Львівську область майже 700 млн гривень. І це є одна із найбільших цифр за всю історію інвестицій у Львівській області. Про це розповів сьогодні, 26 грудня, під час прес-конференції голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За словами Олега Синютки, для забезпечення такого зросту було створено окремий підрозділ, який займається супроводом інвестиційних проектів. Відтак, були створені нові можливості для інвестування в розрізі земельних ділянок і відповідних будівель.

«Цього року на Львівщині відкрили більше як 50 нових підприємств. Серед них такі великі підприємства, як «Фуджікура» і «Бадер Україна». Водночас є хоч і невеликі інвестиції, проте, не менш важливі. Йдеться про відкриття заводу з виготовлення сирів у Турківському районі, заводу з переробки  деревини у Верхньому Синьовидному...», - зазначив Олег Синютка.

Посадовець також повідомив, що сумарно на території області інвестували майже в 1 300 об’єктів. «Це школи, садочки, лікарні, побудова абсолютно нових об’єктів, таких, як новий корпус школи в Дрогобичі, який введений в експлуатацію. Також побудований з нуля Народний дім в Давидові Пустомитівського району і капітально відновлений  Народний дім у Щирці (відкритий учора, 25 грудня)», - додав Олег Синютка.

Також, за словами посадовця, окрім цього, на території Львівщини у 2016 році реалізовувалось кілька великих інфраструктурних проектів. Перш за все, це Бескидський тунель. Цього року пройдено повністю весь тунель і відкрили наскрізний проїзд. У 2017 році цей тунель буде запущений у промислову експлуатацію.

Також запущений перший рейс сполученням Львів - Перемишль. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ