Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

За 2 роки в «ДТЕК Західенерго» звільнили майже 3 тис. осіб: скорочення продовжуються

За 2 роки і понині з ПАТ «ДТЕК Західенерго» звільнили 2936 осіб, що становить близько 30% персоналу. Тенденція скорочення продовжується і сьогодні. Про це йдеться у зверненні колективу ремонтних підприємств ПАТ «ДТЕК Західенерго» Львівенергоспецремонт і Галременерго та апаратууправління ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Подаємо текст звернення:

«У січні 2012 року холдинг ДТЕК, який входить в групу компаній СКМ Ріната Ахметова придбав за 1,9321 млрд гривень виставлений Фондом держмайна 45% акцій Західенерго, яка займає близько 14% ринку теплової електроенергетики України (тільки річний дохід підприємства 1 млрд грн).

Фахівці на ринку вважають, що відсутність конкуренції на конкурсі з приватизації "Західенерго" пов'язана, зі змовою Фонду держмайна та СКМ (ДТЕК) та ризиками виникнення постійних корпоративних конфліктів, оскільки у держави залишався блокуючий пакет акцій, а у Ахметова було сконцентровано вже 24,9%, що значно (в кілька разів) знизило ринкову вартість підприємства. До складу енергокомпанії "Західенерго" входять Апарат управління, Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС, Добротвірська ТЕС, Галременерго, Львівенергоспецремонт. Підчас підготовки до приватизації під впливом ДТЕК ліквідовані підприємства, які входили до складу Західенерго: Львівенергоавтотранс, Західенергопостач.

У серпні 2012 року апарат управління Західенерго (понад 150 працівників) розформовано і перенесено управління в Донецьк, через що західний регіон втратив найбільшого платника податку у Західному регіоні. Умовами приватизації протягом 5 років існувала заборона про розформування підрозділів підприємства. ДТЕК в Апараті залишили кілька осіб, що імітує нерозформування підприємства.

За 2 роки, починаючи з моменту приватизації ПАТ «ДТЕК Західенерго» і по сьогодні, звільнено 2936 осіб, що складає близько 30% персоналу. Скорочення триває шляхом розформування ремонтних підприємств Галременерго та Львівсенергоспецремонт з перенесенням апарату управління в місто Запоріжжя.

Тенденція скорочення продовжується і сьогодні, незважаючи навіть на ту безневинно пролиту кров, яка би мала дати усвідомлення кожному з нас, що народжується нова країна, з гарантуванням права на працю, з новими підходами до роботи,з врахуванням думки трудового колективу, який вчасно і якісно виконував ремонти для 3-х станцій протягом 40 років,без насаджування нам ідеологій проросійських ТОП-менеджерів.

Таке разюче скорочення штату досягнутешляхом одночасного запровадження змін в організації виробництва і праці і так званих «акцій щодо покращення соціально-економічного станупрацівників», згідно них працівникам, яким не було місця в новостворених структурах, з місцем реєстрації у Запоріжжі пропонувалось від двох до шести середньомісячних окладів і звільнення за згодою сторін. Ми не можемо зрозуміти, чому йде вивільнення висококваліфікованих працівників робочих професій 5-6 розрядів. Скидається на те, що Бурштинську, Добротвірську, Ладижинську станціїхочуть довести до повної руйнації, залишивши Захід України без робочих місць, відповідно, і без податків у державній скарбниці. Наглядним прикладом у Львові вже маємо Львіський автобусний завод і 1500 осіб за парканом, ав місті бачимо бувший у використанні в Європі міський транспорт.

Зважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в країні та на ринку праці, особливо в Західному регіоні, та з метою недопущення популяризації думки, що Захід є дотаційним регіоном, просимо керівників ДТЕК, а також міську, обласну і всі гілки владине допустити знищення підприємства шляхом скорочення працівників ПАТ «ДТЕК Західенерго». Ми хочемо, вміємо і будемо працювати на своїх теренах, будуючи нову державу! Ми не дамо позбавити Західний регіонцілої галузі теплової електроенергетики та занепаду вугільної галузі Львівсько-Волинського басейну».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ