Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 4 місяці до місцевих бюджетів вже надійшло майже 42 млрд грн

Бюджетна децентралізація, яку ми розпочали у 2015 році, набирає обертів і демонструє позитивну динаміку. За січень-квітень цього року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 41,7 млрд грн. Це на 13,3 млрд грн, тобто майже в половину більше ніж за аналогічний період минулого року.

Завдяки новим фінансовим можливостям громади отримують фінансову незалежність та нові перспективи розвитку. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час розширеної наради з головами райдержадміністрацій, районних рад та голів громад під час робочого візиту до Дніпропетровської області. Тема, яку публічно обговорювали, - першочергові завдання реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

«Сьогодні фінансова децентралізація вже показує позитивну динаміку. За перші чотири місяці цього року місцеві бюджети вже мають майже 42 % від річного обсягу надходжень, запланованого місцевими радами», - повідомив Геннадій Зубко.

Він також зазначив, що за офіційною інформацією, у січні-квітні цього року до аналогічного періоду минулого фактичні надходження ПДФО зросли на 148,4%  до 22,6 млрд грн;  плати за землю - на 157,7% до 6,9 млрд грн.

«Ці цифри свідчать, що ініційована нами бюджетна децентралізація, попри розмови популістів і скептиків, вперто і беззаперечно доводить свою ефективність. Громади мають все більше ресурсу для вирішення місцевих проблем, а також значні стимули до розвитку. Регіони мають змогу спрямувати додаткові кошти на розвиток власної інфраструктури, будівництво та ремонт шкіл, лікарень, доріг тощо», - зазначив  Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ