Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За 5-7 днів ми позамітаємо Львів і передамо назад міській владі, - Синютка

Протягом п’яти-семи днів Львів очистять від накопичених твердих побутових відходів. Про це сьогодні, 21 березня, під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Олег Синютка доручив провести переговори з головами міст у львівській області а також з перевізниками, які займаються вивезенням сміття.

Він також запитав у присутнього на засіданні комісії директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергія Бабака чи місто зверталося з офіційними листами до власників полігонів з приводу вивезення сміття зі Львова і чи має офіційні відмови. Сергій Бабак зазначив, що має листи-звернення від 26 січня.

«Від 6 березня ви зверталися, можете показати листи?», - запитав Синютка.

«Є листи сьогоднішньою датою, за годину можу принести», - відповів Бабак.

«Ми з’ясували, за період з останнього засідання комісії, Львівська міська рада не зверталась і не вела переговори із жодним власником полігонів. Так само не надано жодних фактів блокування сміттєвозів на території Львівщини чи України», - додав він. 

Відтак, Синютка доручив провести перемовини, як і в січні 2017 року. Він висловив упевненість, що за 5-7 днів місто вдасться очистити від сміття: «Ми з урядом знову приберемо місто, позамітаємо і чистим передамо його назад Львівській міський раді. Але ми не можемо постійно це робити. Можливо, хтось не на своєму місті і не відповідає займаній посаді?», - зазначив він.

Водночас голова Львівської ОДА висловив упевненість в тому, що, в майбутньому таких ситуацій не буде: «Я вірю в те що львівська міська влада здатна виконати повноваження, передбачені чинним законодавством».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ