Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 6 місяців 2017 року Львіврибоохорона виявила 219 порушень

Львіврибоохорона підвела підсумки проведеної рибоохоронної роботи за II півріччя 2017 р. (з липня по грудень). Так, працівниками управління було здійснено 59 рибоохоронних рейди під час яких викрито 219 правопорушень.

З виявлених порушень 56 були грубими, тобто з використанням заборонених знарядь лову. В основному порушники використовували сітні матеріали. Також працівники виявили 58 порушень правил рибальства, 5 порушень, пов’язані з незаконним продажем біоресурсів, 3 – під час експлуатації на водних об'єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням та 2 – під час незаконного продажу заборонених знарядь лову. Складено 94 акти вилучення безгосподарського майна.

Збитки, завдані рибній галузі внаслідок цих порушень, склали 34 тис грн (33 498 грн). За 6 місяців працівники рибоохорони вилучили у порушників 433 кг риби на ринках області, за актами безгосподарського майна – 51 кг. Загалом у браконьєрів було вилучено 493 кг водних біоресурсів, 2 транспортних засоби та 53 заборонених знаряддя лову, серед яких 52 од. сіток, а також 1 од. остроги.  Під час складання актів безгосподарського майна рибінспекторами вивалено 119 заборонених знарядь лову. До суду для притягнення до адміністративної відповідальності вже направлено 63 справи.

Нагадаємо, Держрибагентство розпочало процес реформування органу рибоохорони на Львівщині. 7 грудня стартував прийом документів до рибоохоронного патруля Львівської області. За результатами конкурсу було відібрано 3 патрульних. З 15 можливих посад вакантними залишаються ще 12. Інформація про подачу документів на ці посади з’явиться на веб-сайті Держрибагентства, слідкуйте за оголошеннями на головній сторінці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ