Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 9 місяців 2008 року у Львівській області зареєстровано 242 нових випадки ВІЛ-інфекції

З 3 по 28 листопада на Львівщині проводиться інформаційно-просвітницька кампанія, присвячена Всесвітньому дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. Гасло кампанії – «Дізнайся більше про СНІД. Зроби тест в кабінеті «Довіра». Головний лікар центру СНІДу Мар’яна Служинська сьогодні під час прес-конференції повідомила, що Львівська область посідає 8 місце в Україні за темпами поширення ВІЛ-інфекції. Загалом по Україні станом на 1 липня зареєстровано131 тисяча 730 ВІЛ-позитивних осіб.

За словами Мар’яни Служинської, першорядною проблемою з поширення СНІДу, яку треба вирішити, є мотивація населення до тестування. «Сьогодні ВІЛ-інфенкція вийшла за межі уразливих груп, все більше вона поширюється статевим шляхом. За статистикою, лише один з п’яти ВІЛ-позитивних знає про свій статус. Цього року на Львівщині кількість осіб, які пройшли тестування на СНІД збільшилася на 20%, однак ці показники не є достатніми» - зауважила Мар’яна Служинська. Ще однією проблемою, за її словами, є виховання толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних: «Коли у людини СНІД, цього не видно, і через суспільні стереотипи вона нікому про свій діагноз не розповідає, таким чином людина наче відокремлюється від суспільства. Потрібно знищувати стереотип, що ВІЛ-інфекція може бути лише у наркоманів чи проституток».

За 9 місяців 2008 року у Львівській області зареєстровано 242 нових випадки ВІЛ-інфекції. Показник захворюваності, порівняно з минулим роком, зріс на 21,1%. Більше 80% ВІЛ-інфікованих в області – це особи репродуктивного та працездатного віку, а частка осіб 15-24 років складає 14,5% від усіх зареєстрованих випадків.
Пройти безкоштовне та анонімне тестування на ВІЛ-інфекцію у Львові можна у кабінеті «Довіра» поліклініки за місцем проживання, а також в лікаря будь-якої спеціальності як в амбулаторних умовах, так і в стаціонарі та безпосередньо в кабінеті «Довіра» Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом на вулиці Лисенка 45.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ