Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За будь-яких обставин Путін рятує свій зад - віце-президент Європарламенту

За будь-якої ситуації президент РФ Володимир Путін намагається врятувати себе та зберегти підтримку еліт КДБ. Про це заявив віце-президент Європарламенту Ришард Чарнецький в інтерв'ю "Польському радіо".

"Вибачте, я скажу зараз недипломатично: за будь-яких обставин Путін рятує свій зад. Він хоче приховати той факт, що Росія в політичному плані втратила Україну. Щоб відвернути увагу від своєї поразки, він буде спалювати продовольство, нападати на сусідню країну",  -відзначив він.

"Він робить все для того, щоб зберегти підтримку еліт КДБ. Адже саме це середовище зробила з нього спочатку прем'єр-міністра, потім президента, знову прем'єра, а потім – президента",  - зауважив європарламентар.

На думку Чарнецького, в найближчій перспективі Путіну вдасться себе врятувати, проте з часом ситуація може змінитися.

"У найближчій перспективі – так. Проте економічна ситуація в Росії погіршується і мені багато чого нагадує 80-ті роки. Тоді Радянський Союз не витримав економічного, політичного і військового змагання із Заходом", - підкреслив віце-президент ЄП.

"Скажімо чесно, для Заходу це свого роду надія. А для Володимира Володимировича Путіна – головний біль",  -вважає Чарнецький.

За його словами, Європарламент наразі повинен розглядати варіанти погіршення ситуації на Донбасі та готувати нові санкції проти РФ на такий випадок.

Нагадаємо, раніше Чарнецький запропонував відключити РФ від SWIFT.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ