Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За час війни російська церква в Україні втратила близько ста парафій

Від початку бойових дій на Донбасі, де Росія розв’язала війну проти України, УПЦ МП втратила свої домінантні позиції. Про це свідчать соціологічні дані.
Фото - УНІАН.

З 2014 року УПЦ, яка є у підпорядкуванні Московської патріархії, стрімко втрачає вірних.

Як повідомили Гал-інфо в Інформаційному управлінні УПЦ Київської Патріархії, за роки війни з УПЦ МП до УПЦ КП перейшло близько сотні парафій.

У 2017 році РІСУ, з посиланням на дослідження Центру Разумкова, опублікував дані соціологічного дослідження.  Тоді вперше за всю історію кількість віруючих, що ідентифікують себе з Київським Патріархатом, перевищила віруючих Московського — 38,8% проти 17,4%, відповідно. Це відповідає тенденції останніх семи років щодо збільшенню частки УПЦ КП (з 22 до 38%) та зменшенню показників УПЦ (з 34 до 17%).  

Водночас, нагадаємо, як повідомив в коментарі Гал-інфо секретар Єпархіального управління Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП протоієрей Володимир Бачинський, в 2017 році жодна громада львівської єпархії УПЦ МП не перейшла до Київського патріархату.

Також нагадаємо, що у різдвяні дні Україною прокотився флешмоб «Принеси ляльку під храм УПЦ МП». Після того, як у Запоріжжі священик УПЦ МП відмовився поховати дворічного малюка, мотивуючи це тим, що хлопчик був хрещений у церкві УПЦ Київського патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ