Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За два роки у України 7 тис людей померло без трансплантації донорських органів

За два роки в Україні померло більше 7 тис людей, які так і не дочекались донорських органів. Щодня помирає 9 людей через відсутність системи трансплантації. У Львові 5 травня відбудеться круглий стіл "Донорство від померлих осіб в Україні" (вул.Дудаєва, 20). Про це повідомили організатори.

Організатори заходу: ГО «Асоціація Рідкісного захворювання України – Легенева Гіпертензія», БФ «Сестри Даліли», за підтримки Львівської міської ради та сприяння ГО «Фундація медичного права та біоетики України».

Як йдеться у повідомленні, протягом двох років триває робота, спрямована на організацію надання допомоги хворим, які потребують трансплантації органів. Триває доопрацювання відповідного законопроекту перед другим читанням, Міністерство охорони здоров’я України створило профільну робочу групу. Проте не відбулось жодних змін, які б забезпечували надання практичної допомоги хворим, сприяли створенню і функціонуванню системи трансплантації в Україні. Держава продовжує витрачати кошти для лікування кількох десятків пацієнтів за кордоном, не покриваючи при цьому реальної потреби в застосуванні цього методу лікування.

За цей час в Україні померло більше 7.000 людей, які так і не дочекались на допомогу! Щодня помирає 9 людей через відсутність системи трансплантації. Сотням хворим ще можна допомогти, якщо система трансплантації в Україні запрацює протягом 2017 року!

За участі експертів у різних сферах ми хочемо окреслити алгоритм дій щодо механізму розвитку системи трансплантації в Україні, визначити реальні строки його впровадження і закликати до відповідального ставлення до цієї царини компетентних органів влади. Держава володіє кадровим та матеріальним потенціалом, аби впроваджувати цю високотехнологічну галузь медицини, що збереже життя тисяч українців!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ