Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За фактом зникнення львівських стародруків відкрили справу

У Львові правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявою щодо зникнення музейних стародруків та рукописів, повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

У Головне управління Національної поліції у Львівській області 4 січня надійшла заява від генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького щодо проведення перевірки за фактом зникнення музейний цінностей.

«У результаті здійснення перевірки наявності предметів зберігання у Музеї мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького уповноваженою до цього комісією виявлено факт відсутності значної кількості стародруків та рукописів, які мають мистецьку та матеріальну цінність», - йдеться у заяві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ