Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За годину через центр Львова проїздить 4 тис. авто, з них 300 маршруток

Центр Львова переповнений маршрутками через те, що у нас немає альтернативних доріг. За годину через центр проходить 4 тис. авто, з них 300 маршруток, -зазначив сьогодні, 23 листопада, під час прес-конференції доцент кафедри систем автоматизованого проектування НУ «Львівська політехніка» Віталій Мазур.

За його словами, єдиною транспортною магістраллю, яка єднає північний і південний район Львова, є проспект Чорновола. «Відповідно, спрацьовує ефект пісочного годинника, коли увесь транспорт мусить подолати цю вузеньку смужку дороги, щоб переїхати з однієї частини міста, в іншу. Тому нам треба збільшувати кількість доріг», – сказав Віталій Мазур.

Він наголосив, що у Львові зареєстровано 150 тис. автівок, з них майже 1 800 маршруток. «Відповідно, ви зрозумієте, хто отруює місто».

Віталій Мазур також додав, що великі автобуси не врятують ситуацію у центральній частині міста. «Адже центральні вулиці Львова надто вузькі для поворотів таких автобусів. Подальший їх розвиток може призвести до того, що автобуси почнуть їздити по тролейбусних лінія. А це дублювання функцій, відповідно, ні тролейбуси, ні трамваї заробляти не будуть», – наголосив він.

Фото - http://www.lvivske.com/index.php/fotografiji.html

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ