Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За ініціативи командувача Галицького козацького округу УРК у Львові створять сквер козацької пам’яті

Нещодавно депутат Львівської обласної ради, командувач Галицького козацького округу Українського реєстрового козацтва Володимир Кожан звернувся до міського голови Львова із проханням розглянути пропозицію щодо увічнення місця поховання сотень українських козаків, яке знаходиться у Львові в сквері на перетині вулиць Князя Романа та Івана Франка. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі депутата.
5 листопада ц.р. на адресу Володимира Кожна надійшла відповідь від міського голови Андрія Садового, який висловив подяку за цю пропозицію. У своєму листі мер Львова запевняє, що "Львівська міська рада забезпечить гідне вшанування пам’яті трагічних подій ХVII століття". "Зокрема, архітектурно-містобудівною радою при управлінні архітектури департаменту містобудування розглянуто та прийнято за основу проектні пропозиції реконструкції існуючої будівлі з прибудовою та надбудовою торгового центру на розі вулиць І.Франка-Герцена, відповідно до яких передбачається спорудження інформаційно-меморіального об’єкту (каплички для вшанування пам’яті загиблих козаків", - зазначає у своєму листі А.Садовий.
Володимир Кожан висловив сподівання, що проект реконструкції скверу буде винесений на обговорення міської громади. „До втілення цієї ідеї в життя повинні долучитись усі патріотичні, козацькі громадські організації нашого міста”, - зазначив Володимир Кожан. На його думку, сквер козацької пам’яті має стати окрасою центральної частини Львова, а до його проектування повинні активно включитись студенти політехніки та молоді архітектори.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ