Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За межі Львівської області вивозять приблизно 50% ТПВ

Ситуація із вивезенням сміття у Львові трохи поліпшилася. За минулу добу зі Львова вивезли 729 тонн відходів. З них 423 тонни за договорами, які були до засідання комісії ТЕБ і НС, і 306 тонн – це ті угоди, як забезпечила ОДА", - про це повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланнями на заступника міського голови Львова з питань ЖКГ Сергія Бабака

Сергій Бабак: "Станом на сьогодні від сміття не очищено у Сихівському районі – 138 майданчиків, у Шевченківському – 98, у Франківському – 55, у Залізничному – 17, у Личаківському – 2. Галицький район очищений.

Загалом, якщо місто продукує в день 500-600 тонн, а ми вивезли 729 тонн, то маленькими темпами ми зменшуємо кількість сміття у Львові. З часу спільної співпраці ми вивозимо в добу від 400 до 900 тонн. Але цього недостатньо, щоб вкластися в термін, який поставила надзвичайна комісія, – до 5 липня вивезти все сміття. Для цього потрібні більші ліміти і місця, куди вивозити.

За моїми розрахунками, потрібно було вивозити в добу 1600 тонн, щоб встигнути очистити місто до 5 липня. Звичайно, що таких показників ми досягнути не можемо, хіба відкриються полігони по усій Україні. Тому тут питання не в техніці, а питання – куди вивозити.

Серед полігонів у Львівській області ми вивозимо сміття в Новояворівськ, Жидачів, Раву-Руську, Червоноград, Перемишляни, Великі Мости, та інші міста, які мають у своєму підпорядкуванні полігони. Хтось приймає 7 тонн на добу, хтось – 70 тонн. Лише кілька міст з меморандуму не приймають сміття. Але в них реально є проблеми з роботою полігонів. За межі області вивозимо приблизно 50% ТПВ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ