Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За місяць в полон бойовиків потрапили вісім бійців ЗСУ, — Рубан

За останній місяць в полон до бойовиків потрапили вісім українських військовослужбовців.

Про це в ефірі програми Київ-Донбас «Громадського радіо» розповів керівник організації «Офіцерський корпус», парламентар з питань обміну полонених Володимир Рубан.

«Количество пленных каждый день меняется. В Донецке кого-то задерживают за какую-то проукраинскость или работу на Украину. Цифры меняются. Я не согласен с цифрами, которые заявлены, у нас свой подсчет. За последний месяц по Донбассу в плен попало 8 бойцов украинской армии. По Крыму у меня подтверждения нет», — заявив Рубан.

Він також додав, що за їх списками, полонених менше, ніж офіційних 114 людей.

Володимир Рубан також підтвердив, що шістьох українців, які перебувають в російських в’язницях (Афанасьєва, Солошенка, Сенцова, Кольченка, Карпюка та Клиха) і у яких є готові вироки, також готують до повернення з РФ.

За його словами, з ними також може спрацювати механізм помилування, які насправді є обмінами.

Володимир Рубан підтвердив, що розглядається варіант про включення Надії Савченко в групу переговорників зі звільнення полонених.

Надія Савченко провела в російській в’язниці майже два роки. Бойовики захопили її в полон в липні 2014 року.

Українська льотчиця Надія Савченко хотіла б сказати президенту РФ Володимиру Путіну «відчепися від України». Про це вона повідомила на прес-конференції у Києві. 

Адвокати Cавченко припускають, що її звільнення пов’язане з самітом G7. Фейгін заявив, що після продовження санкцій Путін може призупинити процес обміну інших політв’язнів.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ