Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За новим Cтатутом територіальної громади Львова, громадськість зможе вирішувати питання місцевого значення

Новий статут територіальної громади міста Львова передбачатиме врегулювання проблем адміністративно-територіального устрою міста Львова, зокрема відносин Львова з містом Винники, смт. Брюховичі та смт. Рудно. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник проекту ГО „Львівська обласна рада молодих вчених та науковців” Юліан Бек.
„Статут – це політико-правовий документ. З одного боку, він повинен бути юридично бездоганним та фаховим, а з іншого боку – відображати інтереси широких верств населення у вирішенні місцевих питань. У 2002 році був прийнятий Статут міською радою, який діє тепер, але він не відповідає вимогам сьогодення. Так, він базується на тодішньому законодавстві, але не враховує інтереси жителів міста”, – розповів Юліан Бек.
Основні питання, які вирішуватиме Статут – це організація участі громадськості у вирішенні проблем міста. Він передбачає запровадження ряду нововведень, зокрема: реальні механізми участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення: громадські слухання, місцеві ініціативи, збори громадян, а також створення громадських консультативних рад та органів місцевого самоврядування. Також планують запровадити норми, що регулюють питання відкритості у діяльності ЛМР, обов’язковість інформування мешканців про роботу ради та її виконавчих органів.
„Статут не повинен вирішувати питання, які вже вирішені, а повинен врегульовувати не уточнені. Ми не хочемо дублювати закон, а розроблятимемо механізм, який законом не прописаний”, – наголосив Юліан Бек.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ