Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За останні 6 років вартість АРВ-препаратів для ВІЛ-інфікованих знизилась майже у 5 разів

За останні 6 років вартість АРВ-препаратів зменшилася у 4-5 разів. Про це сьогодні, 28 листопада, повідомило головне управління охорони здоров’я ЛОДА з посиланням на прес-службу МОЗ України.

Додамо, що значним цьогорічним здобутком МОЗ України у забезпеченні лікуванням ВІЛ-інфекції/СНІДу є збільшення кількості пацієнтів, які отримують життєво необхідну антиретровірусну терапію. На кінець цього року держава планує охопити лікуванням 48 тис. пацієнтів, що удвічі більше, ніж у минулому році. Таким чином, 96% хворих отримують терапію за державний кошт.

МОЗ України також завершено процедуру закупівлі антиретровірусних препаратів відповідно до заявок регіонів. Під час проведення тендерних процедур вдалося досягти економії коштів  у розмірі близько 15,1 млн грн, що спрямовані на закупівлю АРВ-препаратів та 7,09 млн, спрямованих на придбання тест-систем. Завдяки успішним переговорам МОЗ України із фармацевтичними компаніями лікуванням додатково охоплено 1800 пацієнтів.

Крім того, будуть придбані препарати для лікування опортуністичних інфекцій у ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей на загальну суму 9,3 млн грн.

Слід зазначити, що цьогоріч вартість препаратів у порівнянні з минулим роком знизилася на 17%, а на деякі брендові ліки - до 25%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ