Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За останні три роки Україна отримала від ЄС €12 млрд

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що за останні три роки ЄС виділив Україні 12 мільярдів євро, з них 3,4 мільярда макрофінансової допомоги, - DW.

"Україна, без сумніву, країна - пріоритетний партнер для Європейського Союзу. Один із наших найбільших сусідів, з яким у нас є чотири кордони, який зробив чіткий проєвропейський вибір. З цих причин ЄС зацікавлений в успіху реформ в Україні", - заявив Мінгареллі у четвер, 16 листопада, у Києві.

Мінгареллі зазначив, що ЄС підтримує реформування в Україні.

"Ми мобілізували за останні три роки понад 12 мільярдів євро, з них 3,4 мільярди - макрофінансової допомоги, що є найбільшою макрофінансовою допомогою, яку ми коли-небудь виділяли", - сказав він.

За словами Мінгареллі, щорічно ЄС виділяє 200 мільйонів у вигляді грантів - це більше, ніж іншим сусідам України.

"Ми не робили більшого для жодної сусідньої країни, тому усвідомте, що зусилля, які ЄС і його країни-члени докладають для допомоги Україні, безпрецедентні", - наголосив глава представництва ЄС.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Європейська рахункова палата поставила під сумнів ефективність масштабної фінансової допомоги Україні. 

"Експерти повідомляють, що боротьба з корупцією в Україні застопорилася, оскільки система кримінального переслідування є недостатньо незалежною від уряду, а олігархи мають вплив на політичні партії", - заявили тоді у рахунковій палаті.

У звіті органу зазначалось, що ЄС у 2014 році виділив 11,2 мільярда євро допомоги Україні на сім років, і це було надзвичайне рішення - гроші були виділені без попереднього узгодження стратегії їх використання.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ