Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За півроку Закарпатська митниця вилучила товарів майже на 11 млн

Як повідомила Державна фіскальна служба у Закарпатській області, упродовж першого півріччя 2017 року Закарпатською митницею ДФС зафіксовано 168 випадків ввезення товарів на митну територію України з порушенням митного законодавства.

Зокрема, із зазначеної кількості випадків, особи намагалися ввезти в Україну транспортні засоби: 58 випадків, з яких у 45 випадках – на підставі підроблених доручень на право керування та користування автомобілем; продовольчі товари: 53 випадки, найчастіше – молочні продукти, спиртні та алкогольні напої, борошно, цукор тощо; промислові товари: 39 випадків – промислове обладнання, побутова техніка, одяг, взуття тощо; медичні препарати наркотичної та психотропної дії – 14 випадків; зброю: пневматичний пістолет, набої до зброї – 4 випадки.

У всіх вказаних випадках товари вилучені протоколами про порушення митних правил. Сума вилучених Закарпатською митницею товарів протягом першого півріччя поточного року, відповідно до статті 511 Митного кодексу України, складає понад 10,9 млн грн. Відтак, відповідно до справ, запроваджених за фактами незаконного ввезення товарів на митну територію України протягом шести місяців 2017-го, судом застосовано конфіскацію у 59 справах про порушення митних правил на суму понад 1,2 млн грн.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС зазначають, що виявлення та припинення порушень митного законодавства України та контрабанди – один із пріоритетів у роботі відомства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ