Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За посаду ректора Львівського університету боротиметься доктор наук з державного управління

З᾽явився ще один претендент на вакантне місце ректора Львівського національного університету імені Івана Франка. Як стало відомо Гал-інфо, окрім екс-ректора Івана Вакарчука та декана юридичного факультету Андрія Бойка, до боротьби за посаду керівника вузу вирішив долучитись професор Олександр Кучабський.

2000 року О.Кучабський захистив кандидатську дисертацію у Львівському університеті. Опісля став доктором наук з державного управління. Донедавна О.Кучабський був заступником директора Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ЛРІДУ НАДУ). Тепер працює на посаді професора кафедри державного управління та місцевого самоврядування ЛРІДУ НАДУ.

О.Кучабський має серйозний досвід адміністративно-управлінської роботи, понад 10-річний стаж науково-педагогічної діяльності, а також досвід викладацької роботи за кордоном. Свого часу був випускником Державної школи публічного адміністрування при Раді Міністрів Республіки Польщі, яку закінчило немало представників сучасної польської політичної та управлінської еліти.

У розмові з кореспондентом Гал-інфо Олександр Кучабський підтвердив свій намір претендувати на посаду ректора ЛНУ імені Франка. «Ми повинні відходити від командно-адміністративних стереотипів. Університет – це величезна науково-дослідна та педагогічна система, яка вимагає нових креативних схем управління та сучасного ефективного менеджменту. Коли ми говоримо про Європу та Болонський процес, то чомусь не можемо забути про радянсько-партійну систему кругової поруки. На першому місці має бути наука, репутація найкращого університету країни, рівень знань студентів, який напряму залежить від психологічного стану викладачів, матеріально-технічного забезпечення, перспектив молодих аспірантів.

Я готовий про це говорити відкрито, а не домовлятись у міністерствах та адміністраціях, хоча за минулі роки набув у коридорах влади достатньо корисних контактів. Університет повинен дістати нову європейську перспективу, підкріплену серйозними грантовими проектами та принципово новим підходом до міжнародної співпраці. Один ректор, хай би він був другом міністра освіти чи міністра юстиції, нічого не змінить. Пробудитися мусить вся академічна спільнота, розпочавши відкритий, публічний, а не кулуарний діалог, про майбутнє рідного університету», - підкреслив О.Кучабський.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ