Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За проект «Арени Львів» «переплатили» 27 млн грн. Справа в суді

Збитки через неналежно проведену експертизу проектної документації щодо будівництва стадіону «Арена Львів» у Львові становлять 27 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою Львівської області скеровано до Галицького районного суду м. Львова обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, а саме за фактом неналежного виконання службових обов’язків відносно керівника Філії Державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба Української державної будівельної експертизи» у Львівській області.

Як встановлено в ході розслідування кримінального провадження, вказаний посадовець не забезпечив належне проведення комплексної державної експертизи проектної документації щодо «Будівництва стадіону на вул. Стрийській-Кільцевій дорозі в м. Львові».  Зокрема, не перевіривши проектну документацію на відповідність чинному законодавству України, затвердив позитивний комплексний висновок державної експертизи.

У подальшому на підставі вказаного висновку Управлінням капітального будівництва департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради здійснено оплату за виготовлення проектної документації понад 37 млн грн.

Водночас, за даними судової інженерно-технічної експертизи, яка проводилась в межах кримінального провадження,  встановлено, що позитивний комплексний висновок державної експертизи по проекту перезатвердження «Будівництва стадіону по вулиці Стрийській – Кільцевій дорозі в м. Львові» не відповідає вимогам Державних будівельних норм України, а вартість проектно-вишукувальних робіт повинна була б становити  лише 10,6  млн грн.

З огляду на це інтересам територіальної громади м. Львова  завдано матеріальних збитків на загальну суму понад 27 млн грн.

Зазначимо, що за такі дії передбачено покарання  у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ