Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

За смерть неповнолітнього львівським медикам загрожує 3 роки в’язниці

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом неналежного виконання медичними працівниками своїх обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки – смерть неповнолітнього. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, що минулоріч у листопаді, анестезіолог львівської міської лікарні забезпечувала анестезію 16-річному хворому, якому діагностували «гострий апендицит».

Після двох невдалих спроб інтубації, жінка звернулась за допомогою до завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Проте, заввідділенням ввів ендотрахельну трубку не в дихальні шляхи (трахею), а в стравохід (шлунково-кишковий тракт) та не пересвідчившись, що трубка розташована правильно, покинув операційну залу.

Водночас, згаданий анестезіолог, попри симптоми, що свідчили про неналежне розташування трубки, не вжила заходів для відновлення дихання пацієнта і його пробудження, а розпочала введення анестезії.

Внаслідок цього, неповнолітній пацієнт помер.

Такі дії медиків кваліфіковано за ч.2 ст. 140 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Зазначимо, що після трагічного випадку лікар-анестезіолог звільнилась за власним бажанням. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ