Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За справою «караванського стрільця» триває 200 експертиз

За кримінальною справою, порушеною за фактом убивства охоронців ТРЦ «Караван», призначено та проводиться понад 200 експертиз, тривають слідчі дії. Відверте перекручування інформації щодо цього інциденту, її подання вирваною з контексту та публікація «смажених фактів» до завершення слідства у справі є неприпустимими. Повідомлення УЗГ МВС України.

Слідчі дії у кримінальній справі за фактом вбивства трьох охоронців ТРЦ «Караван» та замаху на вбивство ще одного тривають. У рамках розслідування справи слідчими призначено понад 200 експертиз, серед яких – судово-медичні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні, балістичні, дактилоскопічні тощо.

Утім, з огляду на великий суспільний резонанс цієї справи, ще до моменту завершення розслідування виникають спроби подати інформацію з цього приводу в перекрученому вигляді або вирваною з контексту.

Стосовно факту проведення впізнання в морзі знайденого тіла Я. Мазурка Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що відповідно до вимог КПК України в редакції 1960 року, який був чинним на той момент, впізнання трупу проводиться його родичами, близькими або особами, які були знайомі з померлим.

Відповідно до цього положення впізнання трупу, виявленого в одній з паркових зон м. Києва, було проведене за участю дружини померлого Л. Мазурок. Вказана громадянка впізнала свого чоловіка Мазурка Я.Т.

Впізнання трупу Мазурка за участю охоронця ТРЦ «Караван», який вижив після цієї події, не проводилося, оскільки він не підпадає під жодну з вище визначених категорій.

У той же час із цим потерпілим було проведено впізнання нападника по фотознімках. Під час цієї слідчої дії вказаний громадянин упізнав Мазурка Я.Т.як особу, що 26.09.2012 вчинила вбивство охоронців та замах на його вбивство.

Крім того, згідно з висновком молекулярно-генетичної експертизи, проведеної за зразками крові матері Мазурка Я.Т. встановлено, що вона є його біологічною матір’ю. Генетичні ознаки Мазурка Я.Т. були виявлені на головному уборі та мішечку-гільзоприймачеві, вилучених під час огляду місця події в ТРЦ «Караван», а також на зубних щітках, трьох кепках та сорочці, вилучених під час обшуку за місцем його проживання.

Відповідно до висновку молекулярно-генетичної експертизи, проведеної по черевиках, вилучених під час обшуку за місцем проживання Мазурка Я.Т., встановлено генетичні ознаки слідів крові людини, які співпадають з генетичними ознаками, встановленими у зразку крові одного зі вбитих охоронців ТРЦ «Караван».

Також згідно з висновком дактилоскопічної експертизивідбитки пальців рук Мазурка Я.Т. ідентичні слідам пальців рук, вилучених при огляді місця події за фактом вбивства охоронців ТРЦ «Караван».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ