Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За тиждень Дрогобич залишиться без сміттєзвалища

На сесії  Броницької сільради прийняли рішення про заборону з 17 листопада ввозити сміття на сміттєзвалище у с. Брониця з Дрогобича. Про це «Гал-info» повідомив сільський голова Брониці Михайло Яцикович.
За його словами, були скеровані листи про те, що виконком Дрогобицької міської ради не виконує вимоги громади села, тому при в’їзді на сміттєзвалище буде поставлена охорона. «Дрогобицька міська рада не виконує умови договору, приписи санепідеміологічного лікаря, не розроблений проект санації, не знайдено інвестора, який би погодився зайнятися переробкою побутових відходів. Нам обіцяють, що кошти будуть надходити в наступному році. На це громада села не погоджується, тому депутати сільської ради вирішили заборонити через два тижня ввіз сміття на територію смітєзвалища», - сказав   Михайло Яцикович.
 Михайло Яцикович додає, що 14 листопада буде проведене засідання екологічної, земельної та депутатської комісії, на якому мають вирішити, як надалі функціонуватиме сміттєзвалище.
 Громада села вимагає розпочати роботи з облаштування сміттєзвалища з подальшою його рекультивацією, а також передбачити кошти на соціально- культурний розвиток села.
      Нагадаємо, з 1 вересня закінчився термін функціонування полігону твердих побутових відходів у с. Брониця, яке обслуговує місто Дрогобич.
      У Дрогобичі, включно зі Стебником, проживає 100 тисяч мешканців.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ