Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

За тиждень на Львівщині добровільно здано 50 одиниць зброї

За тиждень (01.04.-07.04.) в рамках місячника добровільної здачі зброї на Львівщині було здано 50 одиниць зброї та 24 одиниці спецзасобів. Про це в коментарі Гал-інфо розповів начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.

За його словами, цей показник є доволі непоганим.

"Ми вдячні громадянам, які добровільно здають зброю. Однак хочу вкотре закликати учасників АТО, які привезли зброю чи боєприпаси та зберігають їх незаконно,  щоб вони не боялися здавати зброю - задля уникнення кримінальної відповідальності", - зазначив  Віктор Катерина.

"За цей час жодної одиниці боєприпасу не було здано", - додав начальник відділу контролю за обігом зброї.

Як писало Гал-інфо, 1 квітня в Україні стартував місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно. 

Додамо, такі місячники відбуваються двічі на рік - навесні та восени, однак минулого року їх було три, ще один додатковий був влітку.

Якщо поліцейські самі вилучать у них зброю, то власникам доведеться  відповідати  згідно статті 263 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ