Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За земельні махінації сільський голова може сісти на 5 років

За процесуального керівництва Яворівського відділу Городоцької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження за фактом службової недбалості сільського голови одного з сіл Яворівського району, що спричинила тяжкі наслідки. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Останній, перебуваючи на вказаній посаді, здійснював неналежний розгляд технічної документації під час передачі у приватну власність громадянам земельних ділянок без встановлення їх фактичного місця розташування та цільового призначення. Такі дії посадовця, в подальшому, призвели до незаконної передачі 1,815 га земель вартістю 3,75 млн грн, внаслідок чого заподіяно шкоду інтересам держави.

У кримінальному провадженні службовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Зазначимо, що за вчинення вказаного злочину сільському голові загрожує покарання до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ