Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

За зверненням дружини загиблого рятувальника, розслідування пожежі на Грибовичах поновлять

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова Євген Лялюк 30 жовтня скасував постанову про закриття одного з кримінальних проваджень у справі пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Таку постанову було винесено слідчим Національної поліції 10 жовтня 2017 року. Про це пише "Н.Г. Львів".

Йдеться про провадження №12017140000000472, яке виокремили під час розслідування пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі в окреме провадження за фактом «порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель трьох працівників ДСНС України 30.05.2016 року та працівника ЛКП «Збиранка» на полігоні твердих побутових відходів».

10 жовтня 2017 року слідчі поліції винесли постанову про закриття цього провадження через «відсутність в діяннях працівників складу кримінального правопорушення».

В клопотанні, яке подала дружина одного із загиблих рятувальників Олеся Руда, зазначено, що в судовому засіданні було встановлено необхідність проведення низки слідчих дій задля усунення суперечностей в раніше наданих свідками показах і встановлення усіх обставин.

Зокрема, йшлося про необхідність допитів двох свідків, які в ніч з 29 на 30 травня 2016 року здійснювали дії з гасіння пожежі на полігоні ТПВ ЛКП «Збиранка» і через засоби радіозв’язку переговорювались про «горбик», що знаходиться «на грані обвалу». Крім того, мали провести одночасні допити понад шести свідків задля усунення суперечностей в показах стосовно того, що працівникам ДСНС надавалася інформація від директора ЛКП «Збиранка» Богдана Горбаля про тріщину в тілі полігону і ризик зсуву, а також з’ясувати, хто саме із свідків особисто бачив тріщину в тілі полігону.

Необхідність  проведення цих додаткових слідчих дії підтримала також прокуратура Львівської області. У поліції потерпілій також повідомили, що дії будуть проведені, а про час та місце повідомлять додатково. Проте цих додаткових повідомлень так і не надійшло, і додаткові слідчі дії проведені не були. У всякому випадку, факт їх проведення не зафіксований у постанові про закриття кримінального провадження №12017140000000472.

Відтак, на думку суду, слідчим та прокурором не представлено жодних доказів, які б свідчили про повноту ведення досудового слідства. Тому постанова про закриття даного кримінального провадження винесена передчасно, без достатніх на це підстав.

"Н.Г. Львів"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ