Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Загиблих і полонених бойовиків звільняють заднім числом

За наказом командування «народної міліції лнр» усіх полонених бойовиків звільняють задніми числами, а загиблих оформляють у лікарнях, як цивільних, що отримали поранення внаслідок обстрілів з боку ЗСУ. Поранених бойовиків оформляють як таких, що отримали побутові травми. Про це Гал-інфо повідомив воєнний експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.
Бойовик "Трасер".

«Нещодавно в районі смт. Донецький Луганської області бійці ЗСУ ліквідували російського найманця на псевдо «Трасер», троє бойовиків під час боєзіткнення отримали важкі поранення, а снайпер терористів на псевдо «Буранич» був захоплений у полон», - розповів Дмитро Снєгирьов.

За його словами, російський найманець на псевдо «Трасер»- Андрій Казаков,11.05.1980 р.н., уродженець м.Твер ( РФ).

«За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», командування бойовиків так званої «лнр» видало наказ про звільнення з лав «народної міліції» полоненого терориста «Буранича» заднім числом. Поплічникам «Буранича» командування 2-го АК «лнр» пояснило своє рішення небажанням брати на себе матеріальну і юридичну відповідальність за взятих у полон. Окремим наказом було заборонено повідомляти родині бойовика про факт його захоплення у полон», - сказав Дмитро Снєгирьов.

За його словами, у підсумку інформація про захопленя «Буранича» у полон пішла на загал і родина бойовика почала вимагати у командування виплати грошової компенсації. Тоді останніми було прийнято рішення позбавити грошового забезпечення тих бойовиків, хто дав інформацію про подробиці бою на загал.

«Утім, це далеко не перший випадок, коли командування 2-го АК «лнр» віддає наказ про звільнення заднім числом загиблих і полонених бойовиків. Свого часу аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв, що в районі бази відпочинку «Десюлія» підірвався на міні та помер по дорозі в лікарню командир 2-го взводу розвідроти 2-го армійського корпусу «народної міліції «лнр» Нікіфоров Сергій Петрович 16.07.1973 р. н.

Як з'ясувалося пізніше, командування 2-го армійського корпусу «народної міліції» дало команду звільнити Нікіфорова заднім числом і оформити його загибель, як отримання несумісних з життям поранень цивільним мешканцем, що постраждав від обстрілів з боку ЗСУ.

Примітно, що таким чином командування бойовиків намагається приховати реальні військові втрати і разом з тим дати для ЗМІ брехливу інформацію з метою компрометації ЗСУ, щоб викликати у жителів тимчасово окупованих територій Луганщини негативну реакцію з приводу загибелі цивільного населення», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ