Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Захід нам прямим текстом починає говорити: хлопці, перестаньте красти, - Матковський

Найбільший прорив у входженні України в НАТО стався в 1997 році, коли було підписано партнерські та декларативні документи. З того часу нічого не змінилося. Про це сьогродні, 26 листопада, в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) сказав доктор філософії, представник фонду «Свобода та демократія» (Польща) Іван Матковський, повідомили у Прес-клубі.

«У 1997 році ми думали, що до 2014-2015 року ми вже будемо прогресуючою європейською країною. Тоді Європейський Союз тільки починав розширятися, тільки ставав на ноги і формувався, - каже науковець. На жаль, дотепер декларації залишилися деклараціями»

«Минулого тижня була досить неприємна заява міністра німецького уряду Штайнмаєра про те, що Україна ніколи не буде членом НАТО. Але слід сказати, що ця людина була керівником політичного кабінету Герхарда Шрьодера, який до сьогодні працює на «Газпром», - каже він.

Та, на думку Івана Матковського, основна проблема - в українській державі, тому що НАТО – це не питання, де розмістяться війська та натівські бази. А це є форма функціонування економіки.

«Не потрібно приховувати, що Захід нам прямим текстом починає говорити: хлопці, перестаньте красти і почніть проводити реформи, які дадуть змогу подолати корупцію та розвивати економіку», - каже науковець.

«Думки про те, що Росія так само має входити в НАТО існують. Промоутерами цих думок є Генрі Кіссинджер і Збігнєв Бжезінський. Кіссинджер заявив, що Україна повинна бути федеративною державою, і що Захід та НАТО повинні більш прискіпливо придивитися до своїх взаємин з Україною», - каже Матковський.

При тому він зауважив, що дуже часто розмови на міжнародному рівні про долю України відбуваються без участі України. Україна перестає бути суб’єктом міжнародної політики. Людьми чи суб’єктами, які подають ідеї щодо України часто не є наша держава. Ідеї, як облаштувати Україну, можуть подавати поляки, шведи, американці. Але тільки не офіційна українська влада.

«Якщо українська влада буде випереджати наших західних партнерів, буде пропонувати механізми вирішення проблем, то ми маємо шанс стати знову суб’єктом переговорів та міжнародної політики, - каже Іван Матковський. - Для цього треба продемонструвати єдність України, зберегти цю єдність в ЄС, і втримати санкції проти Російської Федерації».

Прес-клуб

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ