Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Західне узбережжя США повстало проти Трампа

1/2
Після перемоги республіканця Дональда Трампа у виборах президента США, на Тихоокеанському узбережжі країни виникли стихійні бунти, а в Каліфорнії почали поширювати заклики до виходу зі складу Сполучених Штатів

 Про це повідомило видання АВС.

У Каліфорнії, яка традиційно вважається «оплотом демократів», ініціювали вихід зі складу США. У соціальній мережі Twitter та інших мережах почали поширювати хештег #Calexit. Це заклик до проголошення незалежності Каліфорнії та її виходу її складу США за аналогією із  британським Brexit. Кілька інвесторів Кремнієвої долини вже повідомили, що  готові фінансувати зазначену антиамериканську кампанію.

Водночас у мережі з'явився сайт, присвяченій сепаратистському руху  – «YesCalifornia Independence», де проголошено про підготовку до проведення референдуму про незалежність «Золотого штату» навесні 2019 року.

У більш пролетарському штаті Орегон мешканці вийшли на акції протесту проти перемоги Дональда Трампа, які переросли в акти непокори. У Портленді, зокрема, активізувались масові заворушення, бунтівники почали бити вітрини магазинів та скла у припаркованих автомобілях. Поліція попросила мирних протестувальників переміститись у безпечне місце, а до хуліганів буде застосовувати спецзасоби, – повідомило місцеве видання «The Oregonian».

А ще недавно «Місто троянд» посіло четверте місце у США за рейтингом «Приємні люди». O tempora, o mores!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ