Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Західні лідери домовилися продовжити санкції проти Росії на півроку

Під час зустрічі на полях саміту "Великої двадцятки", який пройшов у турецькій Антальї 15-16 листопада, лідери п'яти західних країн домовилися про продовження санкцій проти Росії на півроку, повідомляє Reuters з посиланням на дипломатичне джерело.

За інформацією агентства, на зустрічі були присутні президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці і глава МЗС Франції Лоран Фабіус, який представляв країну замість президента Франсуа Олланда.

Рішення про продовження санкцій прийнято, щоб продовжити чинити тиск на Росію напередодні місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу.

"Вибори в Україні - непростий виклик. У нас є шанс отримати те, що ми хочемо, якщо ми розіграємо карту санкцій. Фінансові санкції повинні залишатися діючими до переможного кінця", - сказало джерело.

Термін дії економічних санкцій прив'язаний до Мінських угод, виконання яких обмежено 2015 роком. Лідери ЄС мають ухвалити рішення про подальшу долю санкцій проти Росії в середині грудня.

Нагадаємо, раніше про рішення Європейського союзу продовжити економічні санкції, накладені на Росію у зв'язку з вторгненням в Україну, повідомило видання The Wall Street Journal, посилаючись на чиновників і дипломатів країн ЄС. За даними видання, санкції можуть бути не тільки продовжені, а й розширені.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ