Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДП "Західукргеологія" розпочало буріння пошукової свердловини №17-Ретичинська

1/3
Сьогодні, 10 травня, дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Надра України" "Західукргеологія" розпочало буріння пошукової свердловини №17-Ретичинська. Роботи ведуться у Яворівському районі на Львівщині в окремому перспективному структурному блоці Ретичинського газового родовища.

«Головне завдання, яке стоїть перед геологами - пошук покладів газу у верхньо - нижньодашавских відкладах нижнього сармату та оцінка їх промислового значення, — розповів директор ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія" Дмитро Штикало. - За результатами буріння ми очікуємо збільшення власного видобутку вуглеводнів».

Як вже повідрмлялось, рішення про доцільність буріння пошукової свердловини №17-Ретичинська було прийнято у вересні минулого року на геолого-геофізичному нараді ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія", яке відбулося за участю представників Національної акціонерної компанії "Надра України" "Західукргеологія", ДП "Укргеофізика" і вчених. Зокрема, за результатами наради прийняли рішення про будівництво пошукової свердловини з проектною глибиною понад 1,5 тисячі метрів з метою збільшення видобутку газу.

Напередодні голова правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Ярослав Климович розповів: «№17-Ретичинська з початку і до кінця буде пробурена за власні кошти Компанії.

За результатами буріння, очікується, що буде отримано приріст запасів газу на 34,0 млн куб. м та збільшено власний видобуток газу на 6-8 тис.куб. м/д. 

Монтаж бурової установки було розпочато 31 березня. Далі впродовж квітня виконувались роботи з монтажу бурового верстату, а власне, сьогодні, 10 травня, розпочато буріння свердловини.   

Благословив бурову і працівників отець Роман із села Руда-Креховецька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ