Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Захисники на Луганщині утеплюють і себе, і техніку

Військовослужбовці оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» активно готуються до зими. Вони утеплюють свої бліндажі, занурюють під перекриття польові кухні і столові. Не забувають бійці і про військову техніку, яку майстерно ховають від опадів та перепаду температур.

На одній з позицій захисники показують свою кухню та столову.

Приміщення для прийому їжі на 18 осіб побудували під метровим шаром землі та два накати колод. Одна витяжка розміщена в кухні, інша – в столовій. Телевізор в столовій дозволяє нам слідкувати за новинами, - розповів Михайло.

Особовий склад Окремої гірсько-штурмової бригади також опікується військовою технікою, адже від її стану напряму залежить виконання бойових завдань.  Військовослужбовець Богдан каже, що вкладає душу в бойову машину:     

Перед зимою замінили антифриз, перевірили та замінили мастило, перевірили акумулятори. Пальне будемо використовувати зимове.

Аби машина мала «презентабельний» вигляд, Богдан використовує теплі дні, щоб  підфарбувати свого бойового друга. Бійці роблять все, аби взимку було тепло і їм, і техніці. Щоб убезпечити бойові машини від перепадів температур, снігу та підтоплень під час відлиги, вони вдались до ноу-хау. Машини стоять на кількох шарах колод, а по периметру та зверху надійно прикриті конструкцією на зразок теплиці.    

Правильне та своєчасне обслуговування техніки забезпечує постійну бойову готовність, безвідмовну роботу агрегатів та механізмів, виконання бойових завдань за будь-якої погоди, - пояснив командир підрозділу Максим.

Прес-центр ОТУ «Луганськ»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ