Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Захист Корбана попросив про відвід другого судді

Адвокати Геннадія Корбана попросили про відвід вже другого судді - Миколи Кузьміна. Справу лідера партії УКРОП розглядають у понеділок у Чернігові. Повідомила Українська служба BBC.

"У мене є підстави вважати, що ви є упередженими. У мене виникають сумніви, чи маєте ви повноваження сьогодні позачергово понаднормовано після роботи суду розглядати цю справу.. Я заявляю вам відвід", - заявив адвокат Олексій Шевчук, звертаючись до судді Кузьміна.

Він мав розглянути клопотання про відвід першого судді Олексія Подалюки.

Пан Кузьмін заявив, що є протокол автоматизованого розподілу судової справи, в якому сказано, що цю справу розподілили йому. Він попросив адвокатів письмово оформити клопотання і оголосив перерву.

Перед цим адвокати пана Корбана вимагали відвід судді Олексія Подалюки.

Захист казав, що цей суддя не хоче встановлювати особи прокурорів. Вони вимагали оригінал витягу з Єдиного реєстру, щоб перевірити повноваження прокурорів, які представляють сторону обвинувачення у суді.

За словами адвоката Оксани Томчук, документів їм не надали.

Захист каже, що суд зацікавлений в тому, щоб не розглядати справу у законний спосіб і попросив час, щоб написати клопотання про відвід.

Суддя Олексій Подалюка заявив, що повноваження прокурорів у нього зауважень не викликають, і звинуватив адвокатів у затягуванні часу.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ