Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Захист Луценка готує касацію

Захист колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка має намір до 2013 року подати касаційну скаргу на вирок, яким його засудили до двох років обмеження волі за службову недбалість. Про це після оголошення повного тексту судового рішення щодо апеляції на вирок Луценку повідомив його адвокат Ігор Фомін.

Адвокат заявив, що касаційну скаргу підготують протягом місяця. Захист буде домагатися виправдання Луценка, оскільки вважає, що за висунутими йому обвинуваченнями не було події злочину.

«Я можу сказати вам російською: уж тем ты виноват, что хочется мне кушать. Там (в ухвалі) немає ні логіки, ні фактів, ні закону», – наголосив адвокат.

Водночас Фомін припустив, що текст ухвали сторона захисту отримає найближчими днями через Печерський районний суд Києва.

За його словами, під час оголошення ухвали суд «чомусь не зачитав окрему думку, яку висловив один із членів колегії».

«Ми не знаємо ні її змісту, ні особи, яка її виклала. Коли ми отримаємо ухвалу, там вона (думка судді) має бути», – наголосив Фомін.

Захист Луценка також має намір оскаржити в Європейському суді з прав людини ненадання йому медичної допомоги.

22 листопада Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію на вирок Печерського райсуду, яким Луценко був засуджений до двох років обмеження волі за службову недбалість. Сьогодні суд оголосив мотивувальну частину свого рішення.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ