Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович "завис" на питанні про "Путін, введи війська"

Захист екс-президента України, утікача Віктора Януковича закликав українську прокуратуру приїхати в Ростов-на-Дону для того, щоб провести всі необхідні допити. Про це сьогодні, 28 листопада, адвокат екс-президента заявив під час його відеодопиту, передає кореспондент Гал-інфо.

Обвинувач запитав у Януковича, чи дійсно він просив у президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Україну.

Екс-президент відмовився відповідати на запитання і надав слово своєму адвокату. Адвокат заявив, що йдеться про заяву, яку озвучив представник Росії в РБ ООН Віталій Чуркін під час засідання РБ ООН. Звернення Януковича начебто було датоване 1 березня 2014 року. Натомість нинішній допит стосується подій 20 лютого 2014 року.

Суд прийняв протест захисту і зняв питання прокурора. 

Захисник Януковича закликав сторону обвинувачення приїхати в Ростов, щоб провести допити.

Нагадаємо, що 4 березня 2014 року під час засідання РБ ООН представник Росії в РБ ООН Віталій Чуркін стверджував, що екс-президент України Віктор Янукович попросив президента Росії Володимира Путіна ввести війська в Україну.

Він тоді зауважив, що в Росії Януковича вважають легітимним Президентом України і показав його лист з відповідним зверненням. Він датований 1 березнем цього року.

У листі, Янукович стверджував, що в Україні відбулося захоплення влади і Україна, нібито опинилася на порозі громадянської війни, а також що в Україні панують хаос і анархія. Крім того мова йшла про загрозу життю людей на Півдні і Сході та в Криму.

Чуркін зазначив, що саме цей заклик спонукав РФ застосувати збройні сили для відновлення справедливості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ