Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Закарпатські роми стало дискваліфікують поліцію Львова

Зухвала крадіжка біля мерії Львова. В Україні створять аналог американської фінансової розвідки. Зустріч президентів України і Туреччини підсилила тренд Москви у напрямку регіональності. У Чорному морі головним господарем стане НАТО. Питання КНДР конструктивно вирішить армія США.

Зухвала крадіжка біля мерії Львова

На площі Ринок, біля офісу міського голови, у керівниці відділу промоції Львівської міської ради Соломії Короненко четверо циганок вкрали гаманець. Соломія Короненко звернулась до патрульних, однак стражі порядку повідомили, що довести провину злодійок неможливо, – написала чиновниця міськради на своїй сторінці у Facebook.

Злодійське угрупування не ховаючись промишляє у центрі Львова віддавна, чіпляється до туристів, паплюжить реноме гостинного й туристичного міста. Соломія Короненко розповіла: «Патрульні сказали, що навіть, якщо я бачила і впізнала крадіїв, то довести, що саме вони вкрали гаманець неможливо. Я працюю у міській раді і буваю на площі Ринок кожен день. Дуже часто бачу цих осіб, патрульні також одразу зрозуміли, про кого йдеться, і показали мені їхні фото».

На площі Ринок бойове чергування несуть двоє дільничних – старша лейтенантка Ольга Максимюк і капітан Ярослав Шургот – проте дати раду зі злодійками, схоже на те, їм не під силу.  Четвірка відважних закарпатських циганок успішно протистоїть не тільки дільничним, а й Петрові Шворобу – керівникові Галицького райвідділу поліції, та Валерієві Середі – головному поліцейському області.

Ще 20 липня депутат Любомир Босевич звернувся до Андрія Садового з клопотанням, в якому наголосив, що «стало дуже багато людей ромської національності, які ночують у парках, нападають на людей, обкрадають їх». Міський голова доручив своєму заступнику Сергієві Бабаку разом із правоохоронцями вирішити «циганське питання». Сергій Бабак із дорученням міського голови не впорався.

Соломія Короненко повідомила, що станом на сьогодні, на 9:45, пінкертони Галицького райвідділу поліції з нею не сконтактуватись і не опитали стосовно крадіжки гаманця.  

СБУ, ГПУ та МВС відсторонять від фінансових розслідувань

Створення Служби фінансових розслідувань замість Податкової міліції означає, що ГПУ, МВС та СБУ позбавлять невластивих їм функцій з розслідування економічних злочинів.

В уряді вважають, що необхідно ліквідувати економічні підрозділи в СБУ, ГПУ та МВС і створити єдину інтегральну аналітично-фінансову службу. Орієнтовно через 10 днів комітет парламенту надасть документ, який стане основою для прийняття законопроекту про «Службу фінансових розслідувань», а міністерство фінансів уже підготувало якісний законопроект.

Нагадаємо, від січня наступного року підприємства в Україні повинні перейти на європейські правила складання, подання і оприлюднення фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності відповідно змін у законі  «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Нові зобов'язання є наслідком «Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», яка вступила в силу 1 вересня 2017 року.

Зустріч президентів України і Туреччини. Москва в ауті

Запланована 45-хвилинна зустріч президентів Порошенка і Ердогана розтяглась на понад три години. Майбутнім партнерам у НАТО було про що поговорити. Разом із президентом Туреччини у Київ прибула і чимала делегація, яка планує провести ґрунтовні переговори та підписати дев’ять міждержавних документів, – повідомив Святослав Цеголко, речник Петра Порошенка.

Київ та Анкара підпишуть договір про захист інвестицій та угоду про уникнення подвійного оподаткування, адже Туреччина ввійшла до п’ятірки найбільших торгівельних партнерів України. Президент Ердоган послідовно підтримує територіальну цілісність України на дипломатичному рівні, а також є прихильником введення миротворців на Донбас. Окрім того, через Туреччину НАТО буде фінансувати технічне оновлення армії України та військового Чорноморського флоту.

Нищівний удар у ботоксний фейс

У відповідь на захоплення Криму керівництво НАТО вчора оголосило про створення спеціальних Чорноморських збройних сил, штаб яких буде розташований у Румунії. Мета ЧЗС – прикриття південно-східного флангу Альянсу, а також підготовка до супроводження майбутньої демілітаризації Криму від московської окупації. До Чорноморських збройних сил увійдуть 10 країн-учасниць Альянсу. Згодом, коли створять Балто-Чорноморський союз, ЧЗС НАТО буде або його партнером, або ввійде у цю структуру.

Створення ЧЗС НАТО – це однозначний меседж Кремлю, де й досі сподіваються, що Україна і Грузія не стануть учасницями Альянсу. Найближчі два-три роки призначені для військових та економічних реформ, щоби технічно Україна і Грузія досягли рівня НАТО.

Коли сусіди лукаві

Угорщина і Польща скликали у ПАРЄ термінові дебати стосовно українського закону «Про освіту». Польські та угорські депутати також переконували і депутатів від Вірменії долучитись до антиукраїнської мовної групи. Розгляд концепції оствіти в Україні призначили на 12 жовтня, а 11 жовтня в ПАРЄ виступить президент Порошенко, який теж відповість на питання, які так розхвилювали лукавих депутатів сусідських країн.

Натомість у самій Угорщині триває жорстка мадяризація і нема жодної української школи, проте путінський приятель Орбан немає наміру нічого пояснювати з цього питання українській делегації в ПАРЄ.

Питання КНДР вирішать військові США

Джеймс Меттіс, американський міністр оборони, заявив, що армія США повинна бути готова до можливого військового вирішення питання Північної Кореї. Міністр наголосив: «Поки що США налаштовані на дипломатичне вирішення конфлікту з КНДР, однак ні ви, ні я не можемо сказати, що буде у майбутньому. Є одна річ, яку армія США може зробити – бути готовою до ймовірного військового вирішення цього питання, якщо президент Дональд Трамп дійде висновку, що це необхідно».

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ