Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Культура

Заклади культури Львівщини просять коштів на ремонти і комп’ютери

У Львівській обласній раді розпочалися слухання слухання бюджетних запитів та фінансових планів обласних комунальних закладів. Сьогодні, 14 листопада, першими про свої потреби розповіли керівники Львівської обласної філармонії, Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, Львівської обласної державної бібліотеки для юнацтва, Львівського державного музичного училища імені Станіслава Людкевича, Історико-краєзнавчого музею м. Винники, Львівського музею історії релігії та Львівської державної обласної бібліотеки для дітей.

Представники бібліотек нарікали переважно на застаріле оснащення і посили коштів на комп’ютеризацію.

«Паперові носії відходять в минуле, ми заохочуємо своїх працівників вчитися новим технологіям, але у нас є відділи де взагалі немає комп’ютерів. Ми мажмо електронний каталог, але немає комп’ютера, де його можна було б переглянути читачам. Наш сканер відскановує одну книжку півдня. Тому хотілося б хоча б 1 сучасний сканері і хоча б десяток комп’ютерів», – зазначив директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник.

Ще одна проблема закладів культури – ремонти приміщень. Історико-краєзнавчий музей у Винниках, приміром, потребує ремонту даху (200 тис. грн) і фасаду (120 тис. грн). Так ж проблема у музичного училища імені Станіслава Людкевича. Львівський музей історії релігії потребує 3,2 млн грн на влаштування дахової котельні, бо підвальна котельня, якою вони зараз користуються, застаріла.

Як зазначив голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик, бюджетний запит – це те фінансування, яке установа хотіла б отримати. «Слухання – це дискусія, завданням якої є дійти від максимального до оптимального фінансування. Бюджетні запити це досить детальна інформація, яка потребує аналізу і вивчення. Лише після цього вони потраплять до бюджету 2014 року».

Завтра продовжаться слухання бюджетних запитів обласних комунальних закладів культури. Загалом слухання запитів всіх комунальних закладів триватимуть близько двох тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ