Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закон про освіту має бути ухвалено до Дня вчителя

Верховна Рада має ухвалити закон "Про освіту" до Дня вчителя, що відзначається щорічно у першу неділю жовтня. Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила під час зустрічі з послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цурканом. Про це повідомило Українське радіо.

"До другого читання депутатами було подано понад тисячі поправок, але вони повністю були опрацьовані, і щодо них було досягнуто згоди. Новий закон "Про освіту" має бути проголосований у парламенті до Дня вчителя – професійного свята наших педагогів. Його мали розглянути раніше – в останній тиждень попередньої сесії, а у депутатів не вистачило часу, - сказала Гриневич.

Як зазначається, закон "Про освіту" є базовим у законодавчому забезпеченні освіти. Його ухвалення розблокує оновлення законів “Про середню освіту” та “Про професійну освіту”, а також розробку закону “Про національну систему кваліфікацій”.

Раніше Гриневич зауважувала, що законопроект обов’язково має бути проголосований на початку 7-ї сесії Верховної Ради, адже важливо, щоб гроші на реалізацію реформи було передбачено у держбюджеті на 2018 рік.

Як повідомлялося, відповідно до законопроекту, навчання учнів за програмами дванадцятирічної повної загальної середньої освіти починається: для початкової освіти та профільного середньої освіти - з 1 вересня 2018 року, для базової середньої освіти - з 1 вересня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ