Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Залізничникам видаватимуть безпроцентні кредити на житло

За дорученням генерального директора Володимира Козака «Укрзалізниця» спільно з залізницями України опрацьовує механізм видачі працівникам галузі безвідсоткових кредитів для будівництва і придбання житла.

«Для вирішення питання житлового забезпечення залізничників ми розглядаємо відразу кілька варіантів, — цитує слова В.Козака прес-служба „Укрзалізниці“. - Найголовніший — це видача безпроцентних кредитів працівникам. Плануємо, що придбання житла здійснюватиметься на паритетних умовах, коли, скажімо, працівник сплачує 30%, а на інші 70% залізниця надає безпроцентну позику строком до 20 років. Таким чином ми розраховуємо закріпити кадри в галузі, зберегти професіоналів і залучити працівників інших дефіцитних професій, які потрібні залізничному транспорту».

Черговість надання позик визначатиме спеціальна комісія на підставі спеціально розробленого положення з урахуванням віку працівника, регіону, в якому буде придбано житло та інших обставин. До закінчення терміну дії договору (виплати працівником всієї вартості квартири) квартира буде залишатися під заставою у залізниці.

За словами генерального директора «Укрзалізниці», при такому підході вже на наступний рік кожна з шести залізниць України має передбачити для видачі безвідсоткових кредитів на житло по 35 млн грн.

Ще одним напрямком вирішення житлового питання є переобладнання під житло існуючих на залізницях приміщень, залучення банківських інвестицій в незавершене будівництво на максимальній стадії готовності. Таким чином планується зменшити квартирні черги.

В даний час на залізницях України на квартирному обліку перебуває 16 132 сім'ї, в тому числі: на Донецькій — 2904, Львівській — 2737, Одеській — 1954, Південній — 2133, Південно-Західній — 3881, Придніпровській — 2523, повідомляє ZN.UA.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ