Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Замість масово брати кредити, Львову потрібно активніше залучати інвесторів, – Веремчук

Щоб не погрузнути у кредитах, для прибутково перспективних проектів Львову варто активніше залучати інвесторів. Про це заявив лідер фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук під час дискусії «Кредити Львова: на що місто позичило кошти» від платформи «Твоє місто».

«Попри позитивні речі при залучені кредитів для реалізації тих чи інших проектів, Львів має більше працювати над залученням інвесторів. А для цього треба створити справді привабливий інвестиційний клімат. Не можна покладатися лише на іноземні позики, які є дорогим задоволенням для міста», – наголосив Валерій Веремчук.

Зокрема, він нагадав, що зараз Львів очікує на 75 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та побудови сміттєпереробного заводу.

«Ми ж, у «Народному контролі», переконані, що замість очікування позики, потрібно оголосити відкритий міжнародний конкурс на зведення заводу», – пояснив Веремчук.

Окремо депутат звернув увагу на повернення кредитів, які беруть комунальні підприємства. На його переконання, в угодах потрібно чітко прописувати, що гроші віддаватимуться не з бюджету розвитку Львова, а від діяльності підприємств, які беруть позику. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ