Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Замість Савченко Україну в ПАРЄ представлятиме Борислав Береза

Після виключення нардепа Надії Савченко з делегації ПАРЄ Україну замість неї представлятиме Борислав Береза. Про це заявила народний депутат Ганна Гопко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сьогоднішнє голосування (щодо виключення Савчено з делегації) показує, що на місці Савченко, це було проголосовано, буде Борислав Береза, який був її заступником, який ці 2 роки постійно їздив у ПАРЄ, який знає кілька іноземних мов, представляти Україну і відстоювати інтереси держави", - сказала Гопко.

За її словами, наразі невідомо, хто буде його заступником.

"Хто буде заступником, ми зараз чекаємо, хто з фракції визначиться, бо зараз здається, що це квота "Народного фронту". Будемо з'ясовувати пропозиції та кандидатури, хто буде заступником Берези", - зазначила нардеп.

Як повідомляв УНІАН, учора парламент скасував позаквотне обрання народного депутата Надії Савченко до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Прийнятою постановою, внесеною членами Комітету ВР у закордонних справах, передбачено виключити пункт 2 постанови «Про звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій і міжпарламентських асамблей щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України восьмого скликання Надії Вікторівни Савченко».

Відповідним пунктом пропонувалося позаквотно обрати Савченко членом постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ