Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Замість вілли композитора Ярославенка з’явиться 4-поверхова будівля

1/2
Сьогодні, 27 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для скандального забудовника на вул. Ярославенка, 30. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Отож, виконком затвердив містобудівні умови та обмеження  забудови земельної ділянки на будівництво гр. Мельником Р. Л. багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського обслуговування, музичною дитячою студією ім. Я. Ярославенка, творчими майстернями та даховою котельнею на вул. Я. Ярославенка, 30.

У Львові знищили історичну пам’ятку – будинок композитора Ярославенка. Фото

Як пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, віллу відбудовувати не будуть. Натомість там з’явиться багатоквартирний житловий будинку до 4 поверхів з підземним паркінгом та нежитловими приміщеннями.

На першому поверсі має бути музична студія ім. Я. Ярославенка.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий таке рішення є прийнятним для Львова.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 11 вересня 2008 року на вул. Ярославенка, лише за одну добу, було знищено пам’ятку історії – будинок композитора Ярославенка. Парадоксально, але вулиця, названа в честь композитора залишилася без будинку цього композитора. За словами архітектора Юрія Волощука, Ростислав Мельник, який від січня є власником цього будинку, проігнорував ряд заяв та попереджень щодо заборони руйнації об’єкта культурної спадщини. Тодішній координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех повідомив, що коли будинок почали руйнувати, то Управління охорони історичного середовища висунуло вимогу припинити роботи, однак ця вимога була зігнорована.

У Садового пропонують мирову угоду з руйнівником будинку Ярославенка

Нагадаємо, що 11 лютого 2014 року Сихівський районний суд  виніс рішення про зобов’язання забудовника Ростислава Мельника відновити будинок на вул. Ярославенка, 30  у відповідності до поданого проекту.

11 квітня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий запропонував ідею побудувати музичну школу імені Ярославенка за приватні кошти руйнівника пам'ятки історії та мистецтва - колишнього будинку видатного композитора Ярослава Ярославенка, який зруйнували 11 вересня 2008 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ