Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заповідник «Тустань» поборов незаконних забудовників

Самовільну забудову Державного історико-культурного заповідника «Тустань» таки визнали незаконною. Зокрема, 13 вересня цього року Сколівський районний суд ухвалив рішення, що забудова на ділянці, що належить гр. Щур.О.І., суперечить законодавству. Про це повідомили представники заповідника.

Як позивача у цій справі від імені заповідника виступила прокуратура Сколівського району. Згідно з вердиктом суду скасовано: рішення Підгородецької сільської ради про затвердження містобудівного обґрунтування ділянки, дозвіл на ведення будівництва, акт про зміну цільового призначення ділянки та державну реєстрацію держакту права власності на земельну ділянку. Рішення Сколівського районного суду набуло законної сили, оскільки завершився термін для подання відповідачем апеляції.

Надалі заповідник планує позиватися до власників ділянки, аби суд змусив їх розібрати початки забудови та повернути русло потоку Воронового, яке змінили торік, до попереднього його стану.

Нагадаємо, незаконне будівництво на території охоронної зони пам'ятки археології національного значення "Городище літописного міста Тустань" розпочалося з травня 2010 року. Державний історико-культурний заповідник миттєво відреагував на дії забудовників, звернувшись у всі відповідальні інстанції, однак перше чітке рішення вдалося отримати лише тепер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ