Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зараз овочі на 10% дешевші, ніж у листопаді минулого року

Середня вартість набору основних овочів і картоплі в листопаді 2006 року буде на 10% нижчою, ніж у листопаді 2005 року.  Про це  „Гал-info" повідомив фахівець з ринкової  інформації  Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
За словами аналітиків Проекту аграрного маркетингу, цей висновок базується на зіставленні прогнозу цін на овочі в листопаді 2006 року з фактичним рівнем цін у листопаді 2005 року з урахуванням обсягів споживання різних товарів овочевої групи.
За словами експертів, головною причиною зниження цін на овочі стало істотне збільшення їхнього виробництва в цьому році, а також деякою мірою подальший розвиток інфраструктури аграрного ринку України. Найбільше порівняно з 2005 роком подешевшали морква та буряк, купити які на даний час можна в середньому на 25% дешевше. Білокачанну капусту і ріпчасту цибулю в 2006 року  продають на 20-25% дешевше, а солодкий перець і картоплю - на 10% дешевше. Ціни на зелень (кріп і петрушка) практично не змінилися порівняно з листопадом минулого року, дещо подешевшав часник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ