Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заробітчани дали Україні більше грошей, ніж інвестори, - експерт

Українці, які працюють за кордоном, уже давно стали вагомим фактором економіки, оскільки за останні 5 років в Україну перераховано близько 35 млрд доларів. Про це заявив президент ГО “Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування” Василь Воскобойник.

“Наші заробітчани давно вже стали вагомим фактором української економіки. За останні 5 років в Україну було перераховано близько 35 млрд доларів”, – сказав Воскобойник.

За його словами, у 2013 році Національний банк зафіксував рекорд із перерахунку грошей від заробітчан у сумі 8,5 млрд доларів. Ця сума значно перевищує всі іноземні інвестиції, що надходять в Україну.

Водночас, президент ГО зауважив, що більшість українців не мають на меті залишатися жити за кордоном, а, заробивши гроші, прагнуть повернутися додому.

На заробітках закордоном побував кожен десятий українець, - опитування

“Але повертатися, ми сподіваємося, українці будуть уже європейцями, людьми, які звикли працювати по легальному трудовому контракту, легально платити податки, страхувати власне життя”, – сказав Воскобойник.

“Ми сподіваємося, що вони не будуть миритися як із чиновниками, так і з роботодавцями, які стараються максимально занизити рівень заробітних плат, таким чином виштовхуючи їх із країни. Сподіваємося, що, коли українці почнуть застосовувати свої знання на території України, то почнеться реальний процес євроінтеграції”, – підкреслив він.

Воскобойник також констатував, що наразі українцям заважають працювати за кордоном велика кількість шахраїв, які паразитують на ринку міжнародного працевлаштування. Так, наразі це близько 90% учасників ринку.

“Вирішити цю проблему може посилення умов роботи на цьому ринку. З одного боку, я виступаю за те, аби максимально полегшити вхід новим учасникам ринку шляхом переведення ліцензії виключно в ліцензію повідомного характеру, а інше – це введення окремої статті у Кримінальний кодекс з реально жорстким покаранням за протиправні дії, що здійснюються на цьому ринку”, – наголосив президент ГО.

FINANCE.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ