Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заробітні плати управлінців вищої ланки в Україні

Заробітні плати управлінців вищої ланки в Україні істотно відрізняються від середньої заробітної плати різних спеціалістів по країні загалом. У своєму новому матеріалі фахівці Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна аналізували, як виглядає ситуація із заробітними платами ТОП-ів.

Аналіз бази вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua, а також опитування роботодавців та пошукачів за перше півріччя 2017 року демонструють тенденцію, що зарплатна вилка по українському ринку праці досить велика. І рівень пропонованої та очікуваної фінансової винагороди за роботу залежить від низки факторів: починаючи від сфери діяльності підприємства і завершуючи обсягом функціональних обов'язків, які виконує фахівець. Зарплати на українському ринку праці: тенденції першого півріччя 2017 року

Динаміка зарплат за даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua демонструє, що у першому півріччі 2017 року рівень заробітної плати топ-ів коливався у межах 20-30 тисяч гривень, у той час, як середня зарплата по країні – у межах 8-10 тисяч гривень.

Значний внесок у такий середній показник зарплат топ-менеджменту вклали заробітні плати, які пропонуються керівникам у столиці. Разом із тим, у Києві зарплати топ-ів відрізнялися у рази від місяця до місяця, що у свою чергу залежало від наявності цікавих і високооплачуваних пропозицій.

Якщо говорити про зарплатні пропозиції для топ-менеджменту по регіонах, то ситуація, як і в цілому по ринку в країні, досить різноманітна і залежить від багатьох деталей. Динаміка за січень-липень 2017 року по областям показує, що у рамках цього періоду пропозиції для управлінців з найбільш високим рівнем оплати були у Харківській області, у той час, як значно нижча оплата пропонувалася у Запорізькій та Львівській областях.

При цьому, досить традиційно для українського ринку праці сфера топ-менеджменту входить в ТОП-5 сфер з найвищою конкуренцією. ТОП-5 проф. сфер з найвищою і найнижчою конкуренцією за I півріччя 2017.

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ