Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зарплата суддям КСУ - до 400 тис. грн на місяць, - проект закону

Передбачений у проекті Закону України «Про Конституційний суд України» рівень оплати праці суддів – це дискредитація нового Конституційного суду вже на старті реформи. Про це заявив Народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак. Повідомила прес-служба народного дупутатаВіктора Чумака

«Сьогодні за основу прийнятий проект Закону України «Про Конституційний суд України», підготовлений депутатами від Блоку Петра Порошенка. Нова редакція закону, яка передбачає підвищення зарплат суддям КСУ до 400 тисяч гривень на місяць, це повне безглуздя та дискредитація нового Конституційного суду. Безперечно, підвищувати заробітну платню політикам та службовцям потрібно, але необхідно розуміти певні межі», - пояснив Віктор Чумак.

Він додав, що, не дивлячись на обурення в сесійній зали, за прийняття законопроекту №5336-1 за основу проголосували 234 депутати.

«Можливо варто усі зарплати чиновників, політиків та суддів законодавчо прив’язати до середнього розміру оплати праці в промисловості, щоб ці зарплати зростали виключно з ростом економіки в країні? Що стосується Конституційного суду, то, на мою думку, після повної своєї дискредитації протягом останніх років, його взагалі варто ліквідувати та створити натомість конституційну палату у Верховному суді. Безперечно, для цього необхідно вносити зміни до Конституції», - зазначив Віктор Чумак та запропонував обговорити це питання.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ