Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зарплата жінок становить лише 80% чоловічої, - Кабмін

Кабінет міністрів України і надалі працюватиме над забезпеченням гідних умов праці та рівня заробітної плати для жінок та чоловіків. Про це, виступаючи на першому Українському Жіночому Конгресі, заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, - Урядовий портал.

«На сьогодні, перше півріччя 2017 року показало нам, що середньомісячна зарплата жінок становить лише 80% середньомісячної зарплати чоловіків. Безумовно, ми бачимо певне покращення  ситуації порівняно з попередніми роками, коли цей відсоток становив 70 і менше, але очевидно, що нам є над чим працювати», - сказав він.

 «Цей поки що невеличкий підйом рівня середньої заробітної плати жінок я пов’язую зі зростанням мінімальної зарплати до 3200 грн. Але очевидно, що цього недостатньо, адже ми чудово розуміємо, що питання оплати праці дуже тісно пов’язане в цілому із соціальним захистом родини, в тому числі із майбутнім пенсійним забезпеченням жінок», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

«Тому Уряд і надалі буде робити все, щоб ті позитивні тенденції щодо забезпечення рівності прав жінок та чоловіків, які ми бачимо протягом останніх років, зберегти та інтенсифікувати»,- наголосив Павло Розенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ